" /> Knutepunktskole for hørselshemmede - tiller.vgs.no
Tiller VGS > Om oss > Knutepunktskole for hørselshemmede

Knutepunktskole for hørselshemmede

Norges Døveforbund ble stiftet i Rødhuset i Bispegata i Trondheim 18. mai 1918. Det betyr at forbundet feirer 100 år i dag! Norges Døveforbund gjør en fantastisk viktig jobb og Tiller videregående skole gratulerer så mye med dagen!

Trondheim Døveforening markerte 100-årsjubileet i Rødhuset den 18. mai, her er programmet:

Programmet for markeringen i Trondheim av at Norges Døveforbund ble stiftet for 100 år siden. Tegning av Rødbygget i Bispegata 9B, der markeringen foregår. Åpen kafe kl. 11-15. Gratis marsipankake, først til mølla. Norsk Døvemuseum åpent fra kl. 11-1500 og Dagtilbudet vaskeriet er åpent fra 09-15

Norges Døveforbund

Trondheim Døveforening

Knutepunktskolen for hørselshemmede

På scenen i kantina: Inge Hanshus sitter og spiller gitar, Silje-Therse Gravseth Eggen synger. Til høyre tegnspråktolk Jeanette Dahle.

Tiller videregående skole er en av fem knutepunktskoler i Norge. Skoletilbudet er for hørselshemmede fra Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark. Elever fra andre fylker kan også søke inntak til skolen.

En knutepunktskole er en fylkeskommunal videregående skole som har et spesielt tilrettelagt og organisert tilbud for hørselshemmede.
(Vilbli.no)

Knutepunktskolen tilbyr et læringsmiljø som legger til rette for elever med nedsatt hørsel. Det er et faglig og sosialt miljø hvor tegnspråk og hørselstekniske hjelpemidler brukes aktivt. Elevene går i ordinære klasser med tegnspråktolk til stede.

Vi tilbyr:

• Undervisningsrom med mulighet for oppkobling av hørselsteknisk utstyr
  • Tegnspråktolker med høy kompetanse i unndervisningstolking
  • Lærere med erfaring fra undervisning av hørselshemmede

Elever med norsk tegnspråk som førstespråk får tilbud om:

• Norsk for hørselshemmede
  • Engelsk for hørselshemmede
  • Norsk tegnspråk

Fagene følger egen læreplan i tegnspråk, nors og engelsk for hørselshemmede.
Se opplæringsloven

Vi samarbeider med:

• PP-tjenesten
  • NAV Hjelpemiddelsentral
  • Statped midt
  • Skoler i Trondheim - sør/vest

Skolen tilbyr tegnspråk som 2. fremmedspråk på studiespesialisering og medier og kommunikasjon.

Her er teksten ovenfor på tegnspråk:

Tegnspråktolk Annette tolker. Starten på film der teksten over tolkes på tegnspråk.

Sist oppdatert: mandag 21. mai 2018