" /> Lærere i QuizDan - tiller.vgs.no
Tiller VGS > Om oss > Aktuelt > Lærere i QuizDan

Lærere i QuizDan

Jarle Kvåle og Jon Inge Kolden skal være med i QuizDan

For to år siden kom kollegene Jon Inge Kolden og Jarle Kvåle fra Tiller videregående skole nesten til finalen i QuizDan. På fredag får de nye sjanser i NRKs populære
fredagsunderholdning.

TV-opptak ble gjort allerede i forrige uke, men de to realfaglærerne vil selvsagt ikke røpe hvordan det går. De har et avslappet forhold til både konkurransen og TV-opptakene, og konsentrerer seg fullt og helt om spørsmålene de får.

Herrenes interesse for quiz oppsto i studietiden. Det mer seriøse engasjementet kan spores tilbake til 2008, da de oppdaget at det er noe som heter Norges Quizforbund og begynte å delta i norske mesterskap. Det har etter hvert blitt mange konkurranser, både nasjonalt og internasjonalt. I høst var det EM i Tartu (Estland), og både Jon Inge og Jarle kom fra mesterskapet med plassering over den midterste delen av resultatlista.

Internasjonalt er det landslagene fra Belgia, Finland, Storbritannia og Norge som gjør det best. I siste EM deltok 170 personer, og det konkurreres både individuelt, som par og lag. VM arrangeres ved at det konkurreres med de samme oppgavene i de enkelte land samtidig.

- For at man skal hevde seg i quiz, bør man ha et bredt interessefelt og grei hukommelse, forteller Jarle. Jon Inge legger til at man forbereder seg ved å lese mye, og øver på å få frem det man faktisk kan når det gjelder. Han er den som går i dybden, mens Jarle satser mer på bredde i interessefelt. Begge betegner seg som nerder, dog ikke i quizsammenheng.

Jarle har mange baller i lufta, og i juni reiser han til Belgia med NTNUI Knickers for å spille kvalifisering til Europacup i baseball. Ellers spiller han fotball og squash og kan skilte med bronse i Worldcup i Elasto Mania (dataspill hvor man kjører rundt i en motorsykkel og plukker epler, må vite). Hvis vi legger til studier og deltagelse i internasjonale mesterskap i Rubiks kube, skal vi være i mål. Jon Inge er også interessert i fotball, selv om han ikke er aktiv akkurat nå.

I QuizDan konkurrerer Jon Inge og Jarle for Fyrbøterlogen, og det er vel ingen overraskelse at noen av deltagerne er over gjennomsnittet interessert i jernbane. De har med seg student Guro Afseth og Truls Flatberg fra SINTEF på laget. Spørsmålet er om de er gode nok til å vinne. - Det er vi alltid, ler de to kollegene fra Tiller videregående skole.

NRK1 fredag 15. februar kl 2005

Norges Quizforbund

Trondhem Masters (quizforum hvor både Jon Inge og Jarle bidrar med oppgaver)

Sist oppdatert: torsdag 14. februar 2013