" /> Elevmeglere til nasjonal konferanse - tiller.vgs.no
Tiller VGS > Om oss > Aktuelt > Elevmeglere til nasjonal konferanse

Elevmeglere til nasjonal konferanse

Elevmeglerne Eirik Kulbotten (Vg2 byggteknikk), Hanne Karine Solem Rishaug og Kaja Indergård  (begge Vg2 medier og kommunikasjon)

Tiller videregående skole har holdt på med elevmegling siden høsten 2000, og skolen var representert da kunnskapsminister Kristin Halvorsen åpnet den første landskonferansen for elevmegling i Norge den 18. september.

Konferansen foregikk på Bjørnholt videregående skole i Oslo. Elevmeglerne Kaja Indergård, Hanne Karine Solem Rishaug (begge Vg2 medier og kommunikasjon) og Eirik Kulbotten (Vg2 byggteknikk) hadde med seg fagleder Espen Johannessen og rådgiver for flerkulturelle elever, Hans Ivar Myran.

Tiller videregående skole er den eneste videregående skolen nord for Dovre som praktiserer elevmegling. Fagleder Espen Johannessen har vært ansvarlig for elevmeglingen siden starten og forteller at elever hele tiden har vært interessert i å være meglere. Opplæringen foregår gjennom rollespill, og det varierer hvor lang tid det tar før den enkelte er klar for meglingsoppdrag.

Elevmegling er i høyeste grad elevmedvirkning. Når konflikter oppstår, finner elevene selv løsninger gjennom dialog. At skolen praktiserer elevmegling ser også ut til å virke preventivt. Elevene vil helst løse problemene uten innblanding av andre, og mange ordner opp før det blir aktuelt med megling.

De tre elevmeglerne som dro til landskonferansen har alle vært meglere i ett år. De ser at elevmegling bidrar til at saker løses før de blir for store. På konferansen ble det presentert opplæringsmateriell. Det var også workshops og diskusjoner. Delegasjonen fra Tiller syntes det ble en spennende dag i Oslo, og fikk nyttig påfyll til sitt videre arbeid.

Sist oppdatert: tirsdag 25. september 2012