" /> Elever headhuntet til lærebedrift - tiller.vgs.no
Tiller VGS > Om oss > Aktuelt > Elever headhuntet til lærebedrift

Elever headhuntet til lærebedrift

Foran logoen tl Smart Media AS (blå bakgrunn): Kari Jølle, Erlend Løfald, Kristian Vikestad, Lovise Sverdrup, Elias Bruholt og Vegard Forbord

Fra venstre:Kari Jølle, Erlend Løfald, Kristian Vikestad, Lovise Sverdrup, Elias Bruholt og Vegard Forbord

Milkshake Media UB fra Tiller videregående skole vant fem priser under årets fylkesmesse for ungdomsbedrifter i Trøndelag. Lærlingkontrakter i mediegrafikerfaget kan vise seg å bli den sjette og gjeveste prisen.

Mikael Aune, Mathias Johansen, Kristian Vikestad, Erlend Løfald, Lovise Sverdrup og Elias Bruholt avsluttet nylig Vg2 medier og kommunikasjon ved Tiller videregående skole. Sammen har de drevet Milkshake Media UB med utvikling av webløsninger som spesialitet.

Milkshake var en av ni ungdomsbedrifter ved skolen dette året, og bedriften har gjort seg bemerket både internt og eksternt. Første juli startet fire av elevene som lærlinger i Smart Media AS på Steinkjer.

Spennende tilbud
- Planen var å starte på Vg3 medier og kommunikasjon til høsten, forteller Elias Bruholt, som har vært daglig leder i Milkshake.  Han er likevel svært fornøyd med de nye planene, og gjør gladelig nordtrønder av seg de neste to årene. - Smart Media har verdier jeg setter stor pris på, sier Elias og tenker blant annet på nettverksbygging og samarbeid. - De som jobber der er rett og slett bra og flinke folk, fortsetter han fornøyd.

Det var administrerende leder Vegard Forbord som ble oppmerksom på elevene fra Tiller. Han ble imponert over de unge webdesignerne da han traff dem på fylkesmessa på Levanger i mars. Siden har elevene vært på Steinkjer to ganger for å bli bedre kjent med både Smart Media og Steinkjer.

- Den siste dagen lå det plutselig seks lærlingkontrakter på bordet, forteller Elias. Det var overraskende, men han trengte ikke lang betenkningstid for å signere. Signert har også Kristian, Erlend og Lovise gjort, mens Mikael og Kristian har valgt å fortsette på skolebenken.

Gladsak
Nettbaserte løsninger har tatt over for trykk, og det er Kari Jølle som har konkretisert og tilpasset læreplanen for mediegrafikerfaget til web. Jølle er daglig leder ved Opplæringskontoret for fag i kommunal sektor i Nord-Trøndelag (OKS) og synes historien om Milkshake Media UB er en ordentlig gladsak. - Elevene har gjort et godt inntrykk, og kommer til en spennende bedrift som ekspanderer og har klare målsettinger, sier hun.  - Smart Media har tidligere hatt to lærlinger som begge besto «Meget godt», fortsetter Jølle. Det henger høyt, både for lærling og lærested.

Firma med ambisjoner
Alexander Kjølstad er daglig leder i Smart Media AS og var med på å starte bedriften som student i 2005. Den skjøt fart i løpet av få år og utgjør i dag det største webmiljøet i Midt-Norge. Smart Media utvikler websidene til kunder som NTNU, SIVA, MOT og Sintef.

«Senior Lyng-prisen» i 2011 og nominasjon til årets «Helt sjef» til tross; Alexander Kjølstad og de 15 kollegene hviler ikke på laurbærene. - Vår ambisjon er å bli ledende i Norge, sier Kjølstad enkelt. Milkshake-gjengen er en viktig del av strategien fremover, og Kjølstad er overbevist om at de kan gjøre Smart Media bedre. – De tenker nytt og annerledes og kan utfordre oss, sier han. Han kjenner for øvrig ikke til at andre bedrifter i Norge har lærlinger i mediegrafikerfaget med tilpasset løsning rettet mot web, og er glad for at OKS har fått på plass akkurat det.

Full pakke
Det hører med til historien at Kari Jølle i disse dager også er i ferd med å få på plass ordninger, som gjør at lærlingene kan oppnå studiekompetanse i løpet av de to årene på Steinkjer. – Det blir hektisk, men etter to år kan vi sitte igjen med fagbrev, studiekompetanse og stort nettverk. Hvem kan si nei til en slik sjanse, avslutter Elias Bruholt ydmykt.

Milkshake Media UB er en saga blott, nå er det nye eventyr som venter.

Les mer på hjemmesiden til Nord-Trøndelag fylkeskommune: Sjelden satsing på lærlinger

Les i også Trønder-Avisa!Bilde av avisside fra Trønder-Avisa med overskrift: Headhunted til lærlingplass i Steinkjer. Bilde av Milkshake-gjengen og ansatte i bedriften.

Sist oppdatert: fredag 4. juli 2014