" /> E-motion: Samling på Tiller videregående skole - tiller.vgs.no
Tiller VGS > Om oss > Aktuelt > E-motion: Samling på Tiller videregående skole

E-motion: Samling på Tiller videregående skole

60 deltagere fra 5 land samlet i kantina på Tiller videregående skole

E-motion - The way to work together in Europe - er er et toårig Comenius partnerskapsprogram der fem skoler fra fire land er med. Tiller videregående skole har koordineringsansvar for prosjektet.

Første samling i prosjektet ble holdt på Tiller videregående skole fra mandag 22. til og med onsdag 24. oktober. Jon Anders Kleven er skolens internasjonale koordinator og tok imot nærmere 40 gjester til den første samlingen. I tillegg deltok 20 elever og lærere fra vertsskolen.  Gjestene var i Trondheim fra søndag til torsdag og bodde både privat og på hotell.

Deltagere i workshop i klasserommet

Daglig leder Kristine Ræder presenterte Ungt Entrepenørskap, som er en av samarbeidspartnerne i prosjektet. Visit Trondheim var representert ved prosjektleder Sven-Erik Knoff som snakket om bruk av web og sosiale medier i internasjonalt samarbeid.  Lærer Andrea Tryggvason Hosen snakket om forretningsvirksomhet og kulturell bevissthet. Deltagerne fikk også en smakebit av ledelse og samarbeid ved Tim Rudi Veiteberg fra Utvikling.org.

Andrea Tryggvason Hosen snakket om forretningsdrift og kulturell bevissthet. Powerpoint-presentasjon om The Cultural Iceberg i bakgrunnen.

Elevene presenterte sine egne ungdomsbedrifter og egne forretningsideer. Disse legger grunnlaget for internasjonale partnerskap mellom ungdomsbedriftene. Det var også flere workshops og konkurranse om logo for prosjektet.  Deltagerne fikk sett noe av det Trondheim har å by på og spiste en av middagene på Kvilhaugen gård. De øvrige måltidene var det en av Tillers ungdomsbedrifter som sto for.

Målet med prosjektet er at ungdomsbedrifter skal samarbeide på tvers av landegrensene og danne foretak. Noen er allerede i gang med samarbeid. Neste samling blir i Antwerpen og Brussel i slutten av februar 2013.

Program for samling på Tiller videregående skole 22. - 24. oktober

Programmet ser du til venstre.

Se på de øvrige skolene som er med i prosjektet:

Hjemmesiden til Sint-Willebrord - Heilige Familie fra BelgiaDet belgiske flagget

Sint Willebrord - Heilige Familie (Belgia)

Vrij Technisch Instituut Belgia -  hjemmesideDet belgiske flagget

Vrij Technisch Instituut (Belgia)

Bundeshandelsakademie und Bundeshandelsschole Hallein Østerrike - hjemmeside

Flagg Østerrike

Bundeshandelsakademie und Bundeshandelsschule Hallein (Østerrike)

Liepajas Valsts Tehnikums Latvia - hjemmesideFlagg fra Latvia

Liepãjas Valsts Tehnikums (Latvia)

Sist oppdatert: fredag 23. november 2012