- foto: Grete Kvaal / Veronica Bökelmann " /> Vi beskytter landet - tiller.vgs.no
Tiller VGS > For elever > Den kulturelle skolesekken > DKS 2010/2011 > Vi beskytter landet

Vi beskytter landet

SOLDAT MED GEVÆR SOM BAKTEPPE, EN SKUESPILLER FORAN

Skolen hadde 2. februar besøk av teatergruppen Volumen Express med "Vi beskytter landet". Stykket er dokumentarisk og handler om forholdene mellom norske kvinner og tyske soldater under og etter okkupasjonen av Norge.

Både elever og lærere lot seg fenge og overraske av forestillingen, og det ble en tankevekkende time i auditoriet. Etter pausen var det tid for spørsmål og samtale.

Vi beskytter landet" er en lecture-performance; en multimedial forestilling med rom for improvisasjon. Tekstene ble fremført og visualisert ved replikker og opplesning, prosjektering av bilder og avspilling av lydmateriale. Skuespillerne var veldig direkte og fikk god kontakt med publikum. Virkemidlene var effektfulle, uten å være overtydelige.

Det ble en annerledes forestilling som bidro til et nyansert bilde av menneskene under 2. verdenskrig, enten de var "tyskertøser" eller tyske soldater. Behandlingen disse jentene fikk etter krigen, er det ingen som kan være stolt av. Så dette var en viktig og helt nødvendig forestilling.

Fra forestillingen. Mann sitter i en stol, mens lyskaster peker mot en kasse hvor en dame befinner seg inni. Mixebord med tekniker bak.

Gruppen oppstilt etter forestillingen. Fra venstre lydtekniker Yasin Gültepe, skuespillerne Veronica Bökelmann og Marco Demian Vitanza.

Volumen Express

- foto: Grete Kvaal / Veronica Bökelmann