" /> Bokbad - forhåndsomtale - tiller.vgs.no
Kreative Trøndelag
Tiller VGS > For elever > Den kulturelle skolesekken > DKS 2010/2011 > Bokbad - forhåndsomtale

Bokbad - forhåndsomtale

Logo til Den kulturelle skolesekken i Sør-Trøndelag fylkeskommune

 

Portrett av forfatteren Johan MjønesPortrett av journalisten og forfatteren Ragnhild Lund Ansnes 

Mandag 24. januar er det duket for bokbad i auditoriet på Tiller videregående skole. Det blir et spennende møte med forfatteren Johan Mjønes i samtale med NRK-journalisten og forfatteren Ragnhild Lund Ansnes.

 

Bokbad er et forfatterintervju som foregår for åpen scene. Det første bokbadet ble arrangert på utestedet og konsertarenaen Rockefeller i Oslo i 1991. Arenaen huset i sin tid Torggata bad, noe som er en del av bakgrunnen for nettopp navnet bokbad.  NRK sendte til sammen 135 TV-opptak av bokbadene fra 1996, med profiler som Anne Grosvold og Eva Bratholm som intervjuere. Bokbad foregår stadig rundt omkring, selv om NRK avsluttet serien i 2004.

Utgangspunktet denne gangen er Mjønes’ siste roman “Orkanger”. I tradisjonell bokbadstil blir det et dypdykk både i romanen og forfatteren selv. Det blir satt av tid til at også publikum kan stille spørsmål.

Johan Mjønes er oppvokst på Orkanger og har to bokutgivelser bak seg. Han debuterte med romanen “Terminalhastighet” i 2009. Kritikerroste” Orkanger” kom ut i fjor og er en roman om mobbing, hevn og livslangt skjebnefellesskap. Romanen har bragt Mjønes inn i det gode selskap av nominerte til Adresseavisens Ut-Award for beste trønderske forfatter. Den 28. januar får vi vite om han vinner prisen.

Intervjuer og bademester er heller ingen hvem som helst. Ragnhild Lund Ansnes har lang fartstid som journalist, både fra TV2 og NRK P1. “Norgesglasset” og “Balsam” lyder nok velkjent for mange lyttere. Ansnes har for tiden permisjon fra jobben i NRK for å skrive bok. I fjor utga hun ”Liverpoolhjerter” som handler om norske Liverpool-fans' lidenskapelige forhold til klubben.

“Jeg håper riktig mange får Johan Mjønes’ “Orkanger” til jul. Den fortjener mange lesere”, skrev Ørjan Greiff Johnsen i Adresseavisen på tampen av fjoråret.  Det lover godt for et spennende bokbad. Scene bygges i auditoriet, og det satses på intim atmosfære. Det er klart vi gleder oss. Kanskje det vil dryppe litt inspirasjon både på lese- og skrivegleden?

Mandag 24. januar kl 1000 i auditoriet. Påmelding ved faglærer (Bokbadet er nå fulltegnet!)

 

Johan Mjønes og "Orkanger" - les mer her

Ragnhild Lund Ansnes og "Liverpoolhjerter" - les mer her

Opptak fra bokbad i NRK - se her

Den kulturelle skolesekken skal bidra til at alle skoleelever i Norge får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag - les mer herSist oppdatert: mandag 17. januar 2011
Utskriftsvennlig versjon