" /> Vg2 transport og logistikk - tiller.vgs.no
Kreative Trøndelag
Tiller VGS > Fagtilbud > Service og samferdsel > Vg2 transport og logistikk

Vg2 transport og logistikk


Vil du kjøre store vogntog i inn- og utland, tømmerbiler, tippbiler, turistbusser eller Timeekspressen? Vil du kjøre truck på et lager, en terminal eller vil du sørge for fortolling av varer som importeres eller eksporteres? Da vil Vg2 transport og logistikk være en ypperlig start på din yrkeskarriere.

Mye utplassering og praktisk undervisning i løpet av skoleåret gir den enkelte elev et unikt bilde av hva yrket innebærer, samt mulighet til å ordne seg lærlingplass. Det er mangel på lærlinger i yrket, og ved bestått vitnemål er sjansen for lærlingplass meget stor.

Programfagene i transport og logistikk skal bidra til å utvikle kompetanse innen logistikk, planlegging og forflytning av varer og personer. Programområdet representerer et bredt spekter av yrker som sammen skal bidra til en bærekraftig og sikker gods- og persontransport, som får varer og personer fram til riktig sted til riktig tid.

Fagene skal legge grunnlaget for miljøvennlige og effektive transport- og logistikktjenester, som virker i samsvar med gjeldende krav fra nasjonale og internasjonale myndigheter. Sentralt i opplæringen står også kompetanse som kreves for håndtering og transport av varer med truck, samt farlig gods.  Kompetansebevis for truck og ADR kreves for å få fagbrev i faget yrkessjåfør.

Fag- og timefordeling på Vg2 transport og logistikk:

 

 Sist oppdatert: torsdag 21. februar 2013
Utskriftsvennlig versjon