" /> Lærer fra Tiller fikk opplæringspris - tiller.vgs.no
Tiller VGS > Fagtilbud > Service og samferdsel > Lærer fra Tiller fikk opplæringspris

Lærer fra Tiller fikk opplæringspris

Erlend Bergh fikk Opplæringsprisen for 2009Yrkesopplæringsnemdas opplæringspris tildeles årlig en bedrift, organisasjon eller enkeltperson. Erlend Bergh fra Tiller videregående skole fikk tidligere i vinter tildelt den gjeve prisen for 2009. Yrkesopplæringsnemda opprettet prisen i 1984 med det mål å øke interessen for fagopplæring i arbeidslivet. Prisen skal også bidra til å fremme forståelsen for hva en god fagopplæring betyr, både for den enkelte, arbeidslivet og samfunnet. Prisen går til noen som i særlig grad har bidratt til å gi ungdom og andre mulighet for å få en fullstendig utdanning i arbeidslivet.

Blant tidligere vinnere finner vi Jernbaneverket, Håndverksforeningen og Siemens. Nå er altså Erlend Bergh innlemmet i det gode selskap. Han har vært ansatt som lærer i snart tre år, de to siste av dem på service og samferdsel ved Tiller videregående skole. Han trives godt i jobben, og forteller at en av utfordringene er å koble elevene til de rette jobbene. Det handler både om elevenes kvalifikasjoner og interesser. Han må tydeligvis ha lyktes bra så langt, og vi tillater oss å sitere juryens begrunnelse for tildelingen i 2009:

"Erlend Bergh er lærer ved Tiller videregående skole og underviser innen programområdet service og samferdsel. Han har utmerket seg gjennom sitt arbeid opp mot opplæringskontoret for mat- og servicefag og bransjen, for å legge til rette for at ungdom skal få en helhetlig opplæring innen service og samferdsel. Vi har i flere år hatt store utfordringer med å få til et 4-årig løp, der skole, opplæringskontor og næringsliv samarbeider både om innhold og gjennomføring av opplæringen. Samkjøring mellom skole (Prosjekt til fordypning) og etablering av læreplasser krever at skole og opplæringskontor samarbeider og jobber opp mot samme bedrifter. Erlend har gjort en super jobb ved å trekke inn opplæringskontoret, slik at vi har ført bedriftene videre mot å bli en  godkjent opplæringsbedrift.  Et slikt samarbeid er avgjørende for å få dreis på fagopplæringen innenfor et så nytt fagfelt som service og samferdsel er."

Sist oppdatert: torsdag 22. april 2010