Tiller VGS > Fagtilbud > Medier og kommunikasjon > Vg2 medier og kommunikasjon > Tiller-elev publikumsfavoritt i Yrkes-NM

Tiller-elev publikumsfavoritt i Yrkes-NM

Christoffer Grande foran banneret til medier og kommunikasjon

MK-elev Christoffer Grande vant publikumsprisen i Yrkes-NM

Med få timer til rådighet, egen kreativitet og ferdigheter tilegnet ved medielinja på Tiller videregående skole, gikk Christoffer Grande til verks på skolekonkurransen i mediegrafikerfaget under Yrkes-NM 2014. Det skulle vise seg å gi gode resultater. De mer enn 26 000 besøkende stemte Christoffers bidrag fram til publikumsprisen. Det unge mediefagtalentet setter stor pris på å være publikums favoritt.

- Det var artig å vinne, spesielt publikumsprisen! Det er jo annerledes enn å bli bedømt av en jury. Det å designe noe som publikum liker synes jeg er viktig, forteller Christoffer.

Oppgavene i skolekonkurransen i mediegrafikerfaget går ut på å lage en plakat ut fra en ferdig designprofil for en reell kunde. I år var dette filmproduksjonsselskapet Villa Lofoten. Deltagerne jobbet med layout-design, fargevalg, bearbeiding av tekst og bilderedigering. En krevende oppgave når du får kun 4 timer, innrømmer Christoffer.

- Det var travelt, ja. Jeg lærte mye om å jobbe effektivt og målrettet. Du måtte kunne det du holdt på med, det var ikke noe tid til kræsjkurs med lærer der. Vi fikk ikke mye hjelp.

Yrkes-NM 2014 ble arrangert i Trondheim i slutten av oktober, og var en stor suksess, både når det gjelder kvalitet, innhold og besøk, forteller sekretariatsleder Elisabeth Lange i Worldskills Norway. Det var ny rekord i antall deltakere; 340 unge dyktige elever, lærlinger og fagarbeidere fra hele landet kjempet om å bli best i sine fag. Det ble avholdt hele 29 yrkeskonkurranser i 27 forskjellige fag.

Arrangøren er veldig fornøyd med besøkstallet. - Over 26.000 besøkende var innom arrangementet i løpet av de tre konkurransedagene. De fleste var i målgruppen vår, nemlig ungdom i alderen 14-17 år, sier Elisabeth Lange.

Yrkes-NM er en viktig erfaring, mener Christoffer Grande, som oppfordrer sine medelever til å prøve seg neste år.

- Alle hadde hatt nytte av å være med på dette, og få prøve seg på å jobbe under realistiske rammer. Jeg har allerede tenkt å bli med neste år, om jeg får sjansen, sier Christoffer. - Om jeg klarer å ta førsteplass, blir jeg kvalifisert for VM i Brasil. Det frister veldig, smiler den unge prisvinneren.

Romar Reppen-Gjelseth
Sist oppdatert: fredag 12. desember 2014