" /> Livsglede for eldre - tiller.vgs.no
Kreative Trøndelag
Tiller VGS > Fagtilbud > Helse- og oppvekstfag > Vg1 helse- og oppvekstfag > Livsglede for eldre

Livsglede for eldre

Tirsdag 13.september var 30 elever fra Vg1 HO på Tiller helse- og velferdssenter og arrangerte «OL på Tiller» sammen med dagsenteret.

Elevene hjalp til med servering av nystekte sveler, de serverte fruktspyd og hjalp til under de ulike aktivitetene. Det var pilkasting, kast på boks, quiz, stafett og trimløype. Elevene gjorde en super jobb!

Noen elever i gule trøyer med Livsglede for eldre trykt i røtt, står sammen med to av beboerne på Tiller helse- og omsorgssenter.
Elever ved svele-disken.
 
 
2015/2016
Mandag 11. april hadde 1HO livsglede-arrangement på Tiller helse- og omsorgssenter. Det var velværedag med stell av hender og negler. Elevene serverte nystekte vafler og kaker, litt allsang ble det også. Skryt til elevene for flott arrangement!
 To jenter i gule og røde Livsglede-t-skjorter som steller hendene til en eldre person.
 To jenter i gule og røde Livsglede-t-skjorter som steller hendene til en eldre person.
Elever i gule og røde t-skjorter med Livsgleder for eldre sitter sammen med eldre beboere på småbord.
Elevene i gule og røde Livsglede for eldre t-skjorter oppstilt i to rekker pluss en rekke på huk foran.
 
 2014/2015

 5 gutter i gule og røde t-skjorter (Livsglede for eldre-skjorter) som byr frem brett med kaker.

Velværedag på Tiller helse- og velferdssenter
Det var elever fra Vg1 helse- og oppvekstfag (1HO) som sto for arrangementet. De hadde bakt kaker, kokt kaffe, dekt bord og pyntet. De serverte som om de aldri hadde gjort annet. I tillegg hadde de satt opp åtte bord hvor de tilbød håndpleie.

Stiftelsen Livsglede for eldre
Velværedagen er et av mange arrangement i regi av Stiftelsen Livsglede for eldre. Stiftelsen ble opprettet av sykepleierstudenter i 2006. Målet er å bidra til at alle eldre skal få en god og meningsfull hverdag, og stiftelsen skal inspirere til frivillighet og engasjement. Tiller videregående skole har vært med omtrent siden starten, og både 1HO og 2HOHE (Vg2 helsearbeiderfag) har flere arrangementer hvert skoleår.

Interesse for yrker innen omsorg
- Jeg synes dette er koselig, smiler Zeinab Essam Al-Ezzawi. Hun har nettopp hatt sin fjerde kunde som har fått håndpleie og neglene lakkert i en nydelig rødfarge. Elevene har fått opplæring i hvordan håndkremen skal masseres inn, og de eldre virket svært så fornøyde med behandlingen.

Emelie Christensson og Ida-Johanne Slåttli har også stelt mange hender. De setter pris på småpraten mens de holder på, selv om det er utfordrende at noen av de eldre har problemer med tale. De syntes det er en god erfaring å ta med seg videre, og interessen for å fortsette innen omsorg har ikke blitt mindre etter at de har fått prøvd seg i praksis.

Vinn-vinn
- Dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Sissel Sandvik Holm som er avdelingsleder for helse- og oppvekstfag ved skolen.  - Institusjoner får flere hender til å gjennomføre utflukter og arrangementer som ellers ikke hadde vært mulig. Samtidig får elevene opplæring og praksis som er gull verdt. Elevene opplever at de gjør noe nyttig. De gir glede og får glede tilbake, utdyper hun.

Avdelingslederen er imponert over hva elevene får til, og hvor naturlig mange er i sin omgang med de eldre, at de behandles med verdighet og respekt. De prater og hjelper til med mating og andre hverdagslige behov. Noen ganger kan det bli en svingom eller en spasertur.  – For noen er dette det første møtet med eldre mennesker. Mange er vant til sine egne besteforeldre som er betydelig yngre, forteller Sissel Sandvik Holm.

Skryt fra ordføreren
Det luktet nybakt i stua på Tiller helse- og velferdssenter, og praten gikk livlig. Fengende sang av Solgruppa fra Tonstad barnehage satte en spiss på arrangementet. På helse- og velferdssenterets Facebook-side kunne man etterpå lese at «velværedag med helse- og oppvekstfag ved Tiller videregående skole var en suksess». Og det er selvsagt ekstra hyggelig at ordfører Rita Ottervik fulgte opp med at «det er ikke rart at vi scorer høyt på livskvalitet i Trondheim».

- Den største glede du kan ha, det er å gjøre andre glad, deklamerer Sissel Sandvik Holm litt lattermild. – Det har elevene skjønt, avslutter hun stolt.

 To jenter i gule og røde Livsglede-t-skjorter.  
 Jente i gul og hvit Livsglede-t-skjorte som steller hånden til en dame  


Sist oppdatert: tirsdag 19. april 2016
Utskriftsvennlig versjon